Tuna Cassarole (Tonfiskgratäng)

Tuna Cassarole

Tuna Cassarole kan vara översätt till Svenska som, ” Tunfisk gratäng” eller “Låda”  tror jag. Det är enkelt att laga, nyttigt, och väldigt gott. Även människor som brukar inte tycket så mycket om tunfisk oftast äter detta nöjd. Detta är den ENDA maträtt som jag tycker om med tonfisk i matten (utan kall tunfisk sallad).

Krämig och gott!

 

Recepten bestå av kantarel soppa, grekisk yoghurt (eller lätt creme fraiche) riven ost (både i röran och övanpå), tunfisk, ärter, morröter, och penne pasta. Det är krämigt, mättande, och vegetariansk.

 

 

 

1 Påse kantarell/champinjoner soppa (jag använder Knorr)

1.5 dl Grekisk yoghurt/lätt creme fraiche

1 dl riven ost (jag använder 16% lätt ost)

1 stor burk tonfisk (helst bra kvalitet; t. ex. Abba)

2-3 dl fryst grönsaker; t.ex. morröter och ärter

300 grams Penne Pasta (eller vilken du tycker är gott)

1-2 dl riven ost (jag använder 16% lätt ost)

(1) Börja med att sätta ugnen på 175 celcius. Sätta vatten på varma och koka upp under tiden du göra steg två. Sen koka pasta tills den är inte helt färdigt…Al Dente vill man ha därför att du ska grädda gratäng i ugnen.

(2) Göra soppa enligt paket, fast använda 1 dl mindre vatten som det säger så att det bli lite tjockare konsistens. Istället för mjölk häll i grekisk youghurt/lätt creme fraiche. När den har kokat färdigt ta bort från varma och sätt i en knippa salt och peppar. Tillsätta tunfisk och 1 dl ost. Röra om tills osten smältar.

Tunfisk och grönskaer i kantarell soppa

(3) Sätta pasta i en gratängs form, och hälla över soppan. Rör tillsammans så att allting är ihop. Strö 1-2 dl riven ost över. Grädda i ugnen ca: 20 minuter, tills den är gyllene färg och alla ost har smältat. Gott med salad och färsk bröd, eller precis som den är!

Vegetarisk och Gott!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *