Swedish pankakor med färska persika kanel fyllning

Swedish pankako med färska persika fyllning

På City Gross köpte vi persikor riktigt billigt, visa var mogna, visa inte. Tänkte vad kan jag göra med dem för att laga en smarriga frukost??? Min mamma hälsar på från USA och jag vilja komma på någonting extra gott för Lordag Morgon frukost.  Då kom jag på att göra en sås med persika med kanel, farin socke, vanilj socker, och en klick smör.

Sen stekta jag vanliga svesnka pankakor and rullade allihop med en klick grädde. Det tar lite tid bara att skära upp alla persikor, men recepten är lätt att göra och ganska roligt faktiskt. Jag kom på recepten själv, kom ihåg detta därför att recepten är lite ungefär och inte helt exakt. Man kan ändra det efter egna smak.

Rullad ihop

En korg persikor (ca 8 stycken)

3 Msk farin socker

1 Msk vanilj socker

1 tsk Kanel

1- 1 1/2  dl apelsin juice (eller någon annan sorts juice)

2-3 Msk majsstärkelse

2 Msk Smör/margarin

 

Skala persikor och skär i tunna skivor. Lägga dem i en bunke och tillsätta farin socker, vanilj socker, kanel, juice, och majsstärkelse. Blande försiktigt ihop så att majsstärkelse smälter. Häll blandning i en stekpanna eller kastrul på medelhög varme. (6 på min spis) Steka och blande då och då tills persikor borja mjukna, och blandning bli lite tjockare. Om det bli för tjock häll i lite mer juice. Smaka blandning och om man tycker det är för surt då är det bara att tillsätta lite mer farin socker. Sätta en klick smör för att göra blandning lite lyxigare, om man är extra försiktigt med fett kan man utesluta smöret.

Persika Fyllningen med grädde

Fylla pankakor med fyllning och tillsätta en klick grädde. Smaklig frukost!

** Blandning skulle också vara riktigt gott på vanilj glass…eller med andra frukter och bär istället för persika! T.ex. Blå bär, hallon, äpple, paron, mm**

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *