Amerikanska Snickerdoodles

Snickerdoodle Kakor

Snickerdoodle kakor är en gamla Amerikasnk sorts kakor. Det är lätt att baka och så himla gott! Man börja med att mixa ihop en vanilj kakor deg. Detta ingår mjöl, vaniljsocker (eller essens är även bättre!) socker, bakpulver, salt, smör.

Efter dess sätter man en Msk deg i handen och forma en boll.. sen är bollen täckt i en underbara blandning av strösocker och kanel! Kakor bli lite krispig på utsidan och mjukt i mitten. Perfekt med kaffe, tea, eller att dunka i mjölk. Man får ca: 32-35 kakor från recepten, beroende förstår hur stora man göra bollar!

Ugnen 200 grader

3 dl strösocker

100 grams smör/margarin, mjuk

I Msk vaniljsocker

2 ägg

7 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1/4 tsk salt

————————-

1 dl strösocker

1 msk kanel

————————-

  • I en bunke, med en el visp, viskpa ihop socker, smör, vaniljsocker, och ägg
  • I en annan bunke blanda ihop mjöl, bakpulver, och salt.
Både Bunke

  • Häll i mjöl blanding till andra bunke, vispa tills allting are ihop. Om det händer att det är lite för kladdigt tillsätta lite mjöl.
  • I en liten skål blanda ihop den dl strösocker och Msk kanel.
  • Ta ut en Msk deg och rulla degen runt i handen tills en boll formas. Sätta i skålen med socker och kanel och rulla runt så att bollen bli täckt. Lägg då degen på en bakplåt med bakpapper på. Fortsätt med ca: 3-4cm mellanrum kakor.
Deg bollar i socker/kanel blandning

 

 

 

 

På bakplåtten

 

 

 

 

 

 

 

  • Baka ca: 8-10 minuter i ugnen. Du vet at dem är färdiga när dem är gyllene på botten, de ska INTE vara för mörk på toppen annarts blir dem torra. Bättre lite för mjukt än bakat för länge! 
Redo at äta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *