Pam Spray

Pam Spray är använt i nästan varje Amerikanskt kök. Det är en spray som man använder som olja, men har betydligt mindre fet. En tesked olja har 4.5 gram fett och 40 kalori ; en 1 sekund sprej med Pam ge bara 1 gram fett, och 7 kalori. Ett stort skillnad!

Pam Spray kommer i många former:Original, som smakar ingenting, bara är använt som vanligt olja. Sen kan van välja olika smakar; Oliv Olja, Smör, Ekologiskt Olja, Ekologiskt Smör. Det finns också Pam Spray som man kan använda med Grillning, och Bakning. Om man använder den för bakning då behöver man inte använda mjöl i formen! Det fungerar utmärkt att bara speja formen om man ska t. ex. Baka en paj, eller tårta. Sista är Pam Professional; det ska man använda om man ska steka på höga grader.

Pam Spray

Det enda som man måste tänka på är att man får inte använda för högt temperatur med dessa produkter (utan Pam Professional). Man ska alltid först spreja stekpannan INNAN man sätta den på spisen. Också ska man helst steka höst på medium/hög och högste grader. Om man steka på för höga grader kan det lätt bli bränd. Jag har provet att sätta lite oliv olja i stekpannan och sen spreja lite Pam i det för att minska kalorier om jag behöver steka maten på högste grader. Det fungerar bra, oljan skydda sprejat så att det bli inte bränt.

Jag tycker att alla ska prova Pam Spray, det hjälper man att minska på fett och kalori, plus att det är så lätt att använda!

Pam Spray

4 thoughts on “Pam Spray”

  1. Hej ,jag vill använda Pam spray och har letat efter den för mycket ,men vart kan jag hitta den ?jag bor i uppsala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *