Lättare Citron Paj

Lättare Citron Paj

Jag älskar citron rutor och citron paj, fast min midja tycker inte om det! Jag har aldrig provet en lättare recept för citron paj, men tänkte göra det idag. Vilken härligt recept det är! Riktig citron smak utan alla smör som vanliga recept; en citron paj brukar har 200grams smör, denna recept har bara 60grams!

Lätt och snabbt att baka och njuta av sommar citron. Jag tycker det skulle också vara riktgit gott att använda lime istället för citron; det ska jag prova nästa gången!

Paj Botten

2 dl vetemjöl
1/2 dl florsocker
60 grams smält smör/magarin

Blanda allting ihop och pressa ner i en 20 form. Baka i ugnen på 175 grader 15 minuter. Under tiden den bakar blanda ihop paj ingredienser.

Pajen
2 dl socker
2 Msk vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 ägg
4-5 Msk färsk pressad citron saft
1.5 Msk citron skal hackad 

1/2 dl florsocker för beströning
1. Blanda ihop socker, vetemjöl, och bakpulver. I en liten skål vispa lätt ihop ägg och blanda in socker blandningen. Tillsätta citron saft och hackad skal, blenda väl ihop.

2. Häll över paj botten som är redan bakat. Grädda i ugnen tills den är precis ställnat; inte för länge! Det ska INTE bli brun eller gyllene.

3. Låt stå tills pajen svalnar och pudra över lite florsocker om man vill.

Så gott!

 

Riktigt gott med en kopp citron te! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *