Amerikanska Kyckling Cannelloni

Kyckling Cannelloni

Cannelloni är långa, “rör” formad pasta som man anänder för att stoppa fyllning i. I detta recept gör man en kyckling och kantarell fyllning med sås övanpå och ost, sen bakar man pastan som en gratäng. Det tar lite tid att sätta ihop, men är inte allt svårt att göra. Det är mättande, krämig, gott, och är lätt att förvandla efter ditt eget smak!

200 grams Cannelloni (jag tycker om Barilla)

1 burk gröna chilis (i taco delan av affären)

3 stora kyckling bröst

1 tsp paprika

Nypa salt + peppar

lök i knippe, fin hackad- spara sista bitar som är mörk gröna! (vanlig lök fungerar bra också)

4 dl riven ost (jag använder 17% fett)

1 Påse Kantarell soppa, kokat enligt förpakning- fasta ersätta mjölk med gräddfil eller turkisk yoghurt)

(1) Koka upp vatten i en stort kastrul, salta, och koka cannelloni 4 minuter. Dem kommer vara al dente därför att man ska baka pastan i ugnen senare. Det är viktigt efter man hälla ut vatten att man hälla lite oliv olja över pastan och röra lite så att det fastnar inte ihop och bli kladdigt.

(2) I en stekpanna på medel varme häll i lite oliv olja. Steka kyckling som är hackad upp, när det är inte rosa längre tillsätta paprika och lök i knippe. Tillsätta paprika, salt och peppar. Steka tills kycklingen är färdigt. 

Kyckling och lök

(3) Koka soppa som enligt förpakning- fast ersätta mjölk med gräddfil eller turkisk yoghurt. Hälla 1/3 soppa i stekpannen med kyckling,  gröna chilis, och 2 dl ost. Röra ihop. 

(4) Fylla varje Cannelloni 3/4 fullt, jag gör det med en liten teasked, fast jag vet att man kan göra med en påse som man dekorera tårtor med också! 

Jag fyller cannelloni

 

(5) Smör ett stort form, eller medelstora och lägga i alla cannelloni som är fyllde. Det gör ingenting om dem är tät ihop! Häll resten av soppa ovanpå och strö över ost. 

 

(6) Grädda i ugnen tills osten och soppa är gyllene och bubbla. 

Cannelloni utan sås

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *