Amerikansk hallon “thumb print” kakor

hallon thumb print kakor

Dessa kakor är först en läcker och smörig kak; gjort av vetemjöl samt potatis mjöl,  vanilj, smör och lite citron. Själv är dem jätte goda men med hallon (eller någon annan sorts sylt) är dem även godare. Passar perfekt för människor som inte tål ägg, dessa recept är ägg fri!

Man pressa med sin tum en intryck i mitten och sedan fylla intrycken med sylt och grädda i ugnen. Utsökt, och snabba att sätta ihop för fika. Gotta även med en bit choklad i mitten istället för sylt!

Ingrediens:

200 gram smör/margarin

1/2 citron, saft pressat ut

1.5 dl strösocker

4 dl vetemjöl

1 dl potatismjöl

4 Msk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

1 dl hallon syltn (andra smakar går bra också eller en bit choklad)

  • I en stor bunke, med en el visp, vispa ihop smör och socker. Tillsätter därefter resten av ingrediens utan sylt.
  • Gör 22 stycken “bollar” med degen, lägg dem på en bakpaper (på bakplåten) med några cm mellan varandra. Gör en gropp i varje boll. Fylla groppen with sylt.
  • Baka på 190 grader, ca 10-12 minuter. Dem ska inte bli brun, bara gyllene på botton!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *