Amerikansk Dinkel Bröd med Honung

Färsk Amerikansk Dinkel Bröd

Jag älskar att baka, speciellt bröd för min familj. Ibland vill jag baka bröd med min egna två händer, jag tycker om att knåda degen och se det baka i ungen. Ibland använder jag min bakmaskin; oftast när jag vill sätta alla ingrediens ihop på kvällen och sen vakna upp till nygräddad bröd som luktar så himla gott med färsk kaffe! Denn recept för för en bakmaskin; men om man inte har en sådan maskin kan man lätt göra brödet på “vanliga” sätt.

 

Denna recept har jag nyss hittat; förre vecken. Redan har jag använt det två gångar, min hela familj tycker det är riktigt gott! Det är lite annorlunda äv “vanliga” vetebröd eller dinkel bröd, det påminner mig lite av en blanding mellan en croissant och bröd. Recept ingår en blanding av dinkel och vetemjöl, mjölk pulver (jätte bra om man ska sätta ihop ingredienser  i maskinen i förväg!) och honung för lite sötma. Skorpan är krispigt och gyllene medan insidan har en utsökt tuggmotstånd och är mjuk.

 

1 medelstor Bröd// Kan lätt fördubblas

2 1/4 tsk torr jäst

4 dl vetemjöl

2 1/2 dl dinkelmjöl

1.5 tsk salt

1.5 Msk Honung

1.5 Msk torrmjölk pulver

1.2 Msk Olja (jag använder olivolja)

2.5 dl vatten

  • Placera hela ingrediens i maskinen enligt det rekommenderade ordning av tillverkaren. Välj “vetebröd” inställning. När brödet är bakat klart låt brötet svalna något innan man skär.
**Tips** Riktigt gott nästa dagen till “french toast” för frukost!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *