Amerikanska Chocolate chip cookies

Jag tror att Chocolate Chip Cookies är USA’s mest kända kaka. Det finns många varianter av dem och idag har jag bakat med choklad bitar och vit choklad. I USA har man “Choklad Chips” som ser ut så här:

chocolate chips

Det går bra att hacka upp block choklad till små bitar och det bli lika resultat. Kakor ska vara lite krispig på kanterna och mjuka och kladdiga i mitten. Om man tycker om mer krispig kaka är det bara att grädda lite längre i ugnen. Det finns hur många olika recepter som helse för chocolate chip cookies, men detta recept är en av mitt favorit—Hur lätt som helst, men så himla gott!

200 gram smör /margarin rums temperatur –INTE smält

1 dl socker

2 dl farin socker

2 Ägg

1 Msk vanilj socker/ flyttande vanilj essens

1.5 tsk Bakpulver

2 tsk varm vatten

1/2 tsk salt

6.5 dl vetemjöl

4 dl hackad choklad 

(1) Ugnen på 175 celcius

(2) I en bunke vispa ihop (gärna en el visp) mjuk smör, socker, och farin socker tills detta bli slätt. Vispa in ägg, en i tagit och blanda väl och sen mixa i vanilj socker.

(3)I en liten mugg eller skål blanda ihop varmt vatten och bakpulver, häll i smör bunken och blanda ihop.

Ganska tjock och kladdig deg

Tillsätta salt och vetemjöl och blanda tills det bli en ganska kladdig deg.

(4) Lägg en bakplåtspapper på en bakplåt. Med en mellanstor sked mät ut degen med ca:3 cm med mellanrum.

Kakdeg

(5) Grädda mitt i ugnen ungefär 8-12 minuter. Har koll på dem! Man vill INTE grädda för länge. Dem ska vara lite mjuka på toppen och gyllene på botton. Dem kommer hårda efter dem svalnar.

*Mitt tips are att dricka väldigt kallt mjölk när man äter dem, det är även gott att döpa kakor i mjölken! Mums 🙂

 

 

 

 

 

One thought on “Amerikanska Chocolate chip cookies”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *