Amerikansk Musli

I Sverige har jag själv hittat två sorts musli; Dem som är hälsosamt och ganska tråkigt och äckligt, och dem som är väldigt gott men innehåller mycket  fett och tillsatt socker. Jag tänkte prova att baka egen musli och det gick jätte bra! Det innehåller tillsätt socker, fast inte en överdriven mängd som musli oftast har. Detta är mitt favorit musli, även min 6 åring tycker det är “jätte gott”. Man kan gör musli personligt, det är bara att tillsätta vilken sorts frön, nötter, och bär man vill!

Amerikansk Musli:

6 dl havre

2 dl valfri nötter (jag använder valnötter och mandel)

1 dl solrosfrön

1 dl pumpafrön

1 Msk krossad Linfrön

1 tsk kanel

2 tsk vanilj söcker

1/4 tsk salt

2 Msk vegetabalisk olja eller smällt smör

1/2 dl honung

1/2 dl syrup (jag använder Amerikansk pancake syrup men det går bra med vanlig också)

2 dl valfri torkat bär/frukt

Ingredienser
Ingredienser

Steg (1) Mixa ihop i en bunke första 8 ingredienser.

Steg (2) I en liten skål viska ihop olja, honung, och syrup

Steg (3) Häll vätska över havre blandning och mixa ihop väl. Sätt en bakpapper på en bakplåt, olja den med bara lite olja (eller använda Pam Spray). Häll över allting på plåten och breda ut jämt.

Musli Smet

Steg (4) Sätt i ugnen och baka ca: 30-40 minuter på 165 Celcius. Man ska blanda lite då o då, det är viktigt att det inte bränner, och det kan hända lätt om man inte har bra koll på det. Jag brukar blanda varje 10 minuter. När det bli gyllene färg och det är ganska torr då är det färdig.

 

Steg (5) Ta ut från ugnen och tillsätt valfri bär/frukt- detta ska vara sista steg annars bränner torkad frukt i ugnen och bli hårda.

Musli smaka gott i mjölk som flingor, med yoghurt, och att strö över muffins smet innan man bakar dem.

//Amber

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *