Amber’s Amerikanska Äppelpaj

Vi börjar bloggen med ett amerikanskt recept!

Amber’s Amerikanska Äppelpaj

Steg 1: Pajskal
3 dl mjöl
1 dl olja
2 Msk kalla mjölk
1 tsk socker
1 tsk Salt

Blanda ihop mjöl, socker, och salt. Hälla i olja och mjölk och mix ihop med gaffel tills en boll formas. Press i en vanlig storlek paj form. Baka i ugnen kanske 10-12 minuter; 175 celcius. Det ska vara gyllne.

Steg 2: Fyllning
6 medium/stora äpple, ta bort skallet och skiva tunn.
1 tsk vanilj socker
1 ½ dl socker
3 Msk Mjöl
1 tsk kanel

Skala och skiva äpple och sätta de i en skål. Häll i socker, mjöl och kanel. Mixa ihop så att allt är på äpple. Häll i paj formen som är redan bakat.

Klicka på “continue reading” för hela receptet.

Steg 3: Smul Topping
3 dl Mjöl
3 dl Havregryn
1 ½ dl Farin Socker
200 gram margarin/smör smällt.

Blanda ihop mjöl, havre, och farin socker. Smällt smör i mikron och häll över andra ingrediens, mix genom så att det bli som sand. Strö över fyllningen. .

Baka i en ugnen som är 175 celsius. Det tar ungefär 45 minuter tills den är färdig, eller är gyllne och äpple är mjuka.

Lite om pajen…

Jag vet att det här är ingen ”autentisk äppelkaka” det är en blandning av vanlig paj och smulpaj. Detta är mitt favorit sätt att äta äpple fika! Pajskalet är hur lätt som helst, även en nybörjare k baka det här. Fyllningen är varm och ger en mysig känsla med kanel och vanilj. Smul topping har en nästan kola smack p.g.a. Farin socker som blandar med smör. Den knapriga topping med mjuka äpple smakar underbart!

//Amber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *