Recept på amerikanskt majsbröd

Amerikansk Majs Bröd/Muffins

“Corn Bread” heter det på engelska, det är snabbt matbröd (eller muffins om man vill ha det så!) som är gjort av polenta (som man hittar lätt i Sverige på t.e.x City Gross eller Ica) och vetemjöl. At äta majsbröd är väldigt vanligt i USA med middagen, speciellt i dem södra staterna, t.ex. Texas, Georgia, Alabama.

Continue reading Recept på amerikanskt majsbröd

Amerikanska pannkakor

Amerikanska pankaka med jordnötsmör & syrup

När man tänkar på frukost i USA tänkar man oftast på Amerikanska pannkakor. I dem flesta familjer som jag känner äter dem inte varje dag för frukost, men oftast på helgen. Dem skiljer från Svenska plättar därför att dem är oftast lite mindre, dem puffar upp när man stekar dem och bli tjockare än svenska pga bakpulver.

Amerikanska pankakor är snabba och lätta att sätta ihop, och är gott med många olika pålägg, t.ex vår familjens favorit jordnötsmör och syrup, sylt och grädde är gott, färsk frukt eller bär, smör och florsocker, mm.

När man stekar dem här sorts pankakor som ska puffa upp och bli tjock är det väldigt viktigt att inte trycka ner pankakor med stekspade.

4-5 medel stora pankakor

2 1/4 dl vetemjöl 

2 tsk bakpulver

Continue reading Amerikanska pannkakor

Taste of Home Comfort Food Diet Cookbook

Taste of Home Comfort Food Cookbook

 

Denna recept bok, Taste of Home Comfort Food Diet Cookbook, är en av mina favorit matlagningsböcker! Alla 433 recept är lätt (smalare, dvs mindre fett och kalorier än dem vanliga receptor) fast smakar mycket gott! Det finns ett stort sortiment av recept; och dem är uppdelad i 6 grupper.

  •  Snacks (t.ex. kryddig popcorn, smoothies, lingon chutney, mm)
  • Frukost (t.ex. äpple syrup, donuts, jordgubbe pannkakor, trädgårds frittata, olika sorts omelett, kaffe smoothie, ost och tomat bakelser, mm)

Recept Bok:Taste of Home Baking

Detta recept book en mitt favorit bok om bakning som jag äger och vill dela med mig till er! Jag har bakat massor av recepter ur boken och tyckte om ALLA. Man kan köpa boken i Sverige här: http://www.bokus.com/bok/9780898215281/the-taste-of-home-baking-book

Continue reading Recept Bok:Taste of Home Baking

Tuna Cassarole (Tonfiskgratäng)

Tuna Cassarole

Tuna Cassarole kan vara översätt till Svenska som, ” Tunfisk gratäng” eller “Låda”  tror jag. Det är enkelt att laga, nyttigt, och väldigt gott. Även människor som brukar inte tycket så mycket om tunfisk oftast äter detta nöjd. Detta är den ENDA maträtt som jag tycker om med tonfisk i matten (utan kall tunfisk sallad).

Krämig och gott!

 

Recepten bestå av kantarel soppa, grekisk yoghurt (eller lätt creme fraiche) riven ost (både i röran och övanpå), tunfisk, ärter, morröter, och penne pasta. Det är krämigt, mättande, och vegetariansk.

 

Continue reading Tuna Cassarole (Tonfiskgratäng)