Hershey Bliss Vit Choklad

Hershey’s Bliss vit choklad lovar att föredra en enastående upplevelse av vit choklad. Chokladen är förpackat enskilda i fin vit tennfolie som säger, “Bliss vi choklad med en krämig mjuk center”.

Jag älskar nästan ALLA sorts choklad, och dessa smakar gott. Fast jag tycker inte att dem har någon sorts “krämig mjuk center”. Dem smakar faktiskt som vanlig vit choklad, fast koster mycket mer! Det är bra att dem är förpackade i enskilt i folie, men fördelarna slutar där. Det fanns ingen “unik” upplevelse som jag upplevt när jag åt dem!

Väldigt söta är dem, gott som alla andra vit choklad…ingenting annat.

Continue reading Hershey Bliss Vit Choklad

Sourcream Blueberry Poundcake (Sockerkaka med gräddfil och blåbär)

Sourcream Blueberry Poundcake

Amerikansk “Poundcake” är som sockerkaka, fast väldigt tung och “moist”. Det behövs egentligen igen vispgrädde eller vaniljsås som Svenska brukar sätta på kaka därför det är inte alls torrt och smakfullt. Gräddfilen är ingrediens som gör det fuktigt, och ägg vit som man vispar och försiktigt vika i smeten hjälper till med fuktighet också. Jag hade färska blåbär hemma just nu så jag har använt de, fast det går bra med vilken bär som helst, eller utan bär.

Bundt Form

 

Kakan är gjort i en bundt form som ser ut så här, man ska ha ett stort.

Om man har bara en liten så man helst göra två kakor eller halva recepten. Kaken servera 16 bitar.

 

 

200 gram mjuk smör/margarin

4 dl socker

6 ägg, separera vita och gula

2 gräddfil eller lätt creme fraiche

1 tsk bakpulver

6 1/2 dl mjöl

2 tsk vaniljsocker

1 dl mandel essens (ingen måste)

3-4 dl färsk eller fryst bär

Continue reading Sourcream Blueberry Poundcake (Sockerkaka med gräddfil och blåbär)

Amerikansk Musli

I Sverige har jag själv hittat två sorts musli; Dem som är hälsosamt och ganska tråkigt och äckligt, och dem som är väldigt gott men innehåller mycket  fett och tillsatt socker. Jag tänkte prova att baka egen musli och det gick jätte bra! Det innehåller tillsätt socker, fast inte en överdriven mängd som musli oftast har. Detta är mitt favorit musli, även min 6 åring tycker det är “jätte gott”. Man kan gör musli personligt, det är bara att tillsätta vilken sorts frön, nötter, och bär man vill!

Amerikansk Musli:

6 dl havre

2 dl valfri nötter (jag använder valnötter och mandel)

1 dl solrosfrön

1 dl pumpafrön

1 Msk krossad Linfrön

1 tsk kanel

2 tsk vanilj söcker

1/4 tsk salt

2 Msk vegetabalisk olja eller smällt smör

1/2 dl honung

1/2 dl syrup (jag använder Amerikansk pancake syrup men det går bra med vanlig också)

2 dl valfri torkat bär/frukt

Continue reading Amerikansk Musli

Reese’s peanut butter cups (original)

Reese's peanut butter cups

Reese’s peanut butter cups är en av dom mest älskade godisarna i USA. Peanut butter översätter man till “jordnötsmör” på svenska. Och detta godis är precis det, choklad med en krämig jordnötssmör fyllning i en liten skål form. I ett vanligt paket får man två stycken (fast det finns större paket man kan köpa) Chokladen är ganska ljus, söt och inte för mjuk. Detta är bra därför att många tycker om att äta den choklad först, och sen jordnötssmör i mitten sist. Eller det är kanske bara jag som äta Reese’s så här. 🙂 Jordnötssmör fyllning är lite salt smak med en krämig nöt smak. Dem två smakar passar perfekt ihop tillsammans! Choklad och jordnötssmör är en vanlig kombination i Amerikansk bakelser. Detta godis har en väldigt kraftigt smak och man behöver inte äta många för att bli tillfredsställd. Gott!

Continue reading Reese’s peanut butter cups (original)

Diet Dr. Pepper

Diet Dr Pepper
Diet Dr Pepper

Dr. Pepper är en of USA’s äldsta läsk produkter, och den är väldigt omtyckt! Förra året rangordna det # 5 i hela USA för mest sålda läsk- drinken såldes redan i 1885, ett år innan coco cola gjorde sitt första framträdande. Diet Dr. Pepper är lika vanlig Dr Pepper, det enda skillnaden att det finns inga socker i det. Sötman kommer från socker ersättning. Många söta dricker som är socker fri smakar inte alls det samma som originalet, men Dr. Pepper är en av dem bästa socker fria drycker man kan dricka. Det är nästan omöjligt att smaka nån skillnad faktiskt!

Continue reading Diet Dr. Pepper

Pam Spray

Pam Spray är använt i nästan varje Amerikanskt kök. Det är en spray som man använder som olja, men har betydligt mindre fet. En tesked olja har 4.5 gram fett och 40 kalori ; en 1 sekund sprej med Pam ge bara 1 gram fett, och 7 kalori. Ett stort skillnad!

Pam Spray kommer i många former:Original, som smakar ingenting, bara är använt som vanligt olja. Sen kan van välja olika smakar; Oliv Olja, Smör, Ekologiskt Olja, Ekologiskt Smör. Det finns också Pam Spray som man kan använda med Grillning, och Bakning. Om man använder den för bakning då behöver man inte använda mjöl i formen! Det fungerar utmärkt att bara speja formen om man ska t. ex. Baka en paj, eller tårta. Sista är Pam Professional; det ska man använda om man ska steka på höga grader.

Pam Spray

Det enda som man måste tänka på är att man får inte använda för högt temperatur med dessa produkter (utan Pam Professional). Man ska alltid först spreja stekpannan INNAN man sätta den på spisen. Också ska man helst steka höst på medium/hög och högste grader. Om man steka på för höga grader kan det lätt bli bränd. Jag har provet att sätta lite oliv olja i stekpannan och sen spreja lite Pam i det för att minska kalorier om jag behöver steka maten på högste grader. Det fungerar bra, oljan skydda sprejat så att det bli inte bränt.

Jag tycker att alla ska prova Pam Spray, det hjälper man att minska på fett och kalori, plus att det är så lätt att använda!

Pam Spray

Amber’s Amerikanska Äppelpaj

Vi börjar bloggen med ett amerikanskt recept!

Amber’s Amerikanska Äppelpaj

Steg 1: Pajskal
3 dl mjöl
1 dl olja
2 Msk kalla mjölk
1 tsk socker
1 tsk Salt

Blanda ihop mjöl, socker, och salt. Hälla i olja och mjölk och mix ihop med gaffel tills en boll formas. Press i en vanlig storlek paj form. Baka i ugnen kanske 10-12 minuter; 175 celcius. Det ska vara gyllne.

Steg 2: Fyllning
6 medium/stora äpple, ta bort skallet och skiva tunn.
1 tsk vanilj socker
1 ½ dl socker
3 Msk Mjöl
1 tsk kanel

Skala och skiva äpple och sätta de i en skål. Häll i socker, mjöl och kanel. Mixa ihop så att allt är på äpple. Häll i paj formen som är redan bakat.

Klicka på “continue reading” för hela receptet.

Continue reading Amber’s Amerikanska Äppelpaj